Kai Shun modell
A Shun modellek nagyon kultikusak Japánban. Az 1908-ban alapított KAI cég, több mint 100 éve értékesíti termékeit szerte a világban. Evőeszközök, szakácskések, manikűr,pedikűr eszközök. Mind kiváló éltartósággal rendelkeznek. A kések megjelenésében, minőségében érezhető a japán kovácsolásának a művészete.
Miért pont a Shun termékeket válassza?
Pengéik nagyon élesek, a piacon lévő más konyhai késektől eltérően.
A japán kard és vágóeszköz készítő műhely, hagyománya szerint, magasan képzett szakemberek készítik a Seki City-ben. Ezeket a késeket 100 kézműves lépés teszi rendkívülivé! Ennek köszönhető a kés hibátlan megszületése.
A Shun fejlett technológiával rendelkezik. A cég csakis prémium minőségű acélt használ pengéihez. Az acél kemény és tartós. A pengék vékonyabbra vannak formálva, a könnyű és élesebb vágás érdekében.
A Shun által használt stílusok:
KASUMI:
A penge keményebb acélmagját, lágyabb acéllal vonják be, azért, hogy a két acél egymást megtámasztja. A Kasumi készítésekor kettő, vagy több acéltípust egyesít. Ez a módszer hasonló ahhoz, ahogy a szamuráj kardokat hagyományosan készítik.
SAN MAI:
A penge kemény acélmagját, a lágyabb acélrétegek közé helyezik, a tartás miatt. A lágy külső acél, gyakran rozsdamentes acélból készül,ami ellenáll a rozsdafoltoknak. A San mai stílus, a szamurájkard készítés egyike.
Kompozit technológiai eljárás:
Itt egyesítik a két acélnak a legjobb tulajdonságait, így az acélok összeköttetésben vannak egymással.
Réteges Damaszk„ Layer”:
A penge rétegeit, különféle rétegzett fémötvözetek képezik.
A rétegeket egy darabból / néha tömbből, golyóból kovácsolják össze.
A mintákat gyöngyfúvással, vagy savmaratással lehet létrehozni.
TSUCHIME FINISH:
A Tsuchime azt jelenti, hogy "kalapált".
Az ütés kis krátereket hoz létre, amelyek a tapadásmentes, tökéletes vágást eredményezik.
Ezek a kések pengéi, kalapácsolással, az ősi Japán hagyomány szerint készültek.
A Shun modell markolata is igényes megmunkálású. Természetes anyagokbólkészülnek többnyire, mint például a fa. /pakka vagy Wenge /.
Egyedi eljárás:
A 16 fokos vágás szög:
-A pengék vékonyabbak, könnyebb és élesebb vágást eredményez.
-A vékony él hatékonyabb.
-Rendkívül éles és éltartó!
Nincs megjeleníthető termék.